Det blir bättre!

Idag hade inte Bettan lika ont i fötterna och hagen är mycket bättre, mer "plan". Hann inte med någon promenad med hunden utan blev en mini promenad med Bettan och sen fick även Stella en promenad, jobbigt att vara utan mamma men tillslut gick det bra och hon sprang inte på mig. Tur att hon väger typ 50kg och inte är så stor, haha! Först när vi kom ut i skogen busade hon som en galning i minst 10 minuter, var bara att hålla sig borta! Tror hon bara var så himla glad, haha! 

Vi tränade på att hon inte ska springa över mig, stanna när jag säger ptroo och sätter fram handen och även backa. Blev mycket backa, behöver inte dra i henne så mycket eftersom jag kan verkligen backa hela henne med bara händerna, kan typ lyfta henne om jag vill, haha! 

Hade även en lärorik mysstund med Trolla, bara ute i hagen. Hon kom fram i hagen när jag hade släppt ut Stella, hälsade och frågade hur det var med henne, japp, jag står alltid och småpratar med hästarna! Hon såg lite nedstämd ut så myste med henne en stund, alla andra hästarna skulle såklart vara just där vi var men bad dom gå därifrån så tillslut var det bara vi. Hon sänkte huvud vid min höjd så jag kunde klia henne lite, upptäckte att det var mysigt att bli kliad i pannan. Fick ta på hela hennes huvud och hon bara stod och njöt. Lärde mig massor om henne på bara 10 minuter. Hon är en gammal travhäst och blev kallad bulldosern där hon kom ifrån, det stämmer verkligen, hon bara plöjar.
Jag har longerat henne en gång, orädd som jag är befann jag mig vid bakdelen på henne, Jenny tyckte jag var galen, jag skulle bli sparkad. Jag blev inte sparkad. Jag backade ett steg när hon tyckte att jag skulle flytta på mig, men klev på igen. Tillslut accepterade hon att jag flyttade lite på henne. Tog även en stund innan hon kom in när jag satte mig ner, men tillslut kom hon in och myste. 

Det är precis en sån häst jag fastnar för egentligen, men har inte tillåtet mig själv att öppna upp. Idag gjorde jag det och lärde mig massor om henne. Nån gång ska jag köpa en sån häst, det finns så mycket potenial, så mycket att arbeta med, en rolig häst, precis som Bettan
Det var himla mysigt att bara stå där med henne, klia henne i pannan, tillslut stod hon med mulen vid mitt ansikte och bara blåste varm luft, mys! 

Synd att hon är så stor och jag är så liten. Jag skulle kunna lära mig massor utav henne!
Öppnare häst får man leta efter.bild på Trolla sen i höstas
Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback