Att bara vara

Jag kämpar med att jag bara ska försöka vara, varje dag. Det är mitt mål, för dagen. Att ta en dag i taget är en bra grej att göra, då lever man i nuet. Att inte oroa sig och tänka för mycket i onödan är nog viktigt. Människor bara kräver, de accepterar aldrig. De accepterar inte att såhär är det. Har man något emot hur det är får man göra någonting åt det då. 
Kräver man tänker man, tänker man för mycket så kan man inte leva i nuet. Vad är då meningen med livet? Dö å känna att man aldrig levt?


~ Krav är något omtalat. Hur mycket krav ska man ha, i vilken grad?
Ibland kan man inte hitta sig själv efter ett fall, då gäller det att släppa taget.
Bara vara. ~

Hur gör man?
Jag kan inte berätta för dig hur du ska kunna slappna av och bara vara. Ingen har talat om det för mig, jag har insett saker, folk har inspirerat mig. Jag lär mig utav mina misstag, varje dag. Jag är annorlunda en alla andra, enligt mig på ett bra sätt. Jag är nöjd med mitt tankesätt, jag är nöjd med de stigar jag vandrar.
Kalla mig galen. Men får det dig att må bra? 
Ibland får man vara egoistisk. Hur ska man kunna göra andra personer nöjda om man inte är nöjd själv?

Jag har lätt att bara vara när jag sitter och dunkar musik hemma, ensam. När jag är ute i skogen med hunden och vet att ingenting ont kan nå mig, då vet jag att jag får vara vem jag vill och skogen och alla dess djur accepterar mig. Att vara med Bettan får mig att bara vara, nu börjar vi hitta tillbaka till varandra, jag har lärt mig någonting, nu försöker jag bara ta vara på tiden vi har. 
När jag får vara mig själv, då är det lätt att leva, lätt att bara vara.
Det är kanske få folk som förstår mig, så jag förstår att de har svårt att acceptera mig. 
Jag har svårt att acceptera folk, så jag anpassar mig efter de jag inte kan acceptera. Dumt. Jag vet.

Men att veta att djuren acceptera mig som jag är ger mig en stor trygghet. Jag vet att det finns alltid någon som tycker om mig. 
Det kan inte finnas en enda människa som accepterar en annan fullt ut i alla lägen. Då vore det omänskligt. Alla bråkar, alla tjafsar, alla tycker olika. Tur är väl det? Det är okej att bråka. Sålänge det inte går överstyr. Man ska "slåss" för en bra sak. 

Jag slåss alltid för mina egna rättigheter, mina åsikter och tankar, mina djur. Jag slåss för mitt liv. 

~ Jag skulle vilja ha en paus någon gång, en dag där vi bara är. Utan att träna, se framsteg, sätta upp mål eller planera. Där det inte finns något som påverkar oss i det förflutna eller i framtiden. Att vi övar oss här och nu. Tömma huvudet på tankar och ta några djupa andetag vi två. Det hade varit som medicin för själen. ~

Jag har fått äran att lära känna en väldigt fin, klok och envis häst. Hon är modig, jag beundrar henne jättemycket. Vi är så himla lika.
Vi vill aldrig göra någonting som är helt ovärt.
Vi blir griniga när vi är hungriga.
Vi låter ingen sätta sig på oss.
Vi är fundersamma på nya personer.
Vi har vårat skal.
Vi tycker om samma saker. Frihet.
Vi visar tydligt vad vi tycker om och vad vi inte tycker om.
Vi älskar skogen.
Vi vill alltid väl men folk måste förstå att de inte kan bestämma över oss.
Vi är vi. 
Vi tycker om varandra. 
Vi förlåter.

Jag har fått lära känna en väldigt fin häst, jag kan inte beskriva henne. Vi har precis börjat hitta tillbaka till varandra. Jag har mycket spärrar, hon har mycket spärrar. Är det fortfarande vi till sommaren kommer det bli så mycket bättre. 
För just nu är problemet att hon är hungrig när hon kommer in och då är hon grinig och när vi väl är i skogen vill hon bara äta, inte utforska som hon brukar vilja. Skillnad är på sommaren när hon får äta hur hon vill, det blir en glad häst. Hon skulle passa riktigt bra på lösdrift, tyvärr kan jag inte ordna det. 

Jag gör misstag. Vi gör misstag. Men vi är alltid vi. 
Oavsett vad som händer med mig å Bettan kommer det alltid vara vi. 
Jag skulle göra allt för henne, hon är min värld. 
Det är obeskrivligt. Jag skulle kunna gå igenom eld för hennes skull. 

Vi är skogens prinsessor.
Jag älskar dig, du är allt. Allt jag behöver. Att bara genom att tänka på dig gör mig glad. ♥Kommentarer
Julia

Så jädra fint inlägg Hanna! :) <3Blogg: http://follow.blogg.se/
2012-01-08 @ 19:48:45
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback