Tipsfredag: boktips!


Hästar berättar
av Tamara Baltzar

Baksidetext: Människor som har bra hand med hästar har ofta rykte om sig att kunna tala med hästar. Myter, säger en del, medan andra menar att det alltid funnits "hästpratare". Möt bokens författare i hennes arbete som hästkommunikatör. Hon berättar hur hon började tala med hästar, tipsar om hur man kan göra det själv samtidigt som hon förmedlar till oss vad hästarna säger.

-Vildhästar kommunicerar med kroppspråk och mentala bilder. De berättar för varandra var det finns saftigt bete, hur långt det är dit och vilken väg man skall ta. De kan också berätta om faror på vägen. Om människor som är fredliga eller människor som vill bemäktiga sig dem och dominerra. Det är lätt att glömma bort att våra tamhästar ursprungligen är vilda och att de också kommunicerar med varandra. Hästar knyter vänskapsband för livet och de fortsätter att hålla kontakten en tid även om de inte längre kan träffas.

Hästar berättar är en omskakande intervjubok där några av våra svenska tamhästar själva kommer till tals. De berättar för oss om livets hemligheter, allt vi behöver veta om hur man borde rida, träna och ta hand om dem i fångenskap - men också allt om livet, om oss själva, om föräldrarskap, ledarskap, kommunikation, kärlek, vänskap och förståelse. De berättar om sina liv, om oss människor, hurdana vi är innerst inne, vad som är viktigt och vad som borde vara mindre viktigt. 

Möt svenska tävlingshästar inom ridsporten men också några av våra kända travhästar och deras värld. 

Läs Hästar berättar som ren underhållning eller som en fullspäckad faktabok, alla nivåer, det är bara din egen förståelse som sätter gränser. 

Min åsikt: Jag älskar boken, jag läste ut den på en helg, satt bara och sträckläste i flera timmar. Mycket intressant bok som jag ska läsa igen under en snar framtid. Den får en att öppna ögonen. Hästarna berättar vilka grimmor som är bekväma, vilka bett som fungerar bra, det visar sig att de flesta hästar tycker om kopparbett. Många hästar vill att man ska släppa kontrollen, göra något annorlunda, bryta mönster. De berättar hur viktigt det är med vart man sitter på hästen, att hästen inte kan lika hoppa lika högt om man sitter för långt fram eller för långt bak. Jätteintressant och rolig läsning! Verkligen läsvärd!


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback