Tillbaka till hovvårdskursen

Jag tänkte nu berätta om nåt som var riktigt kul som hände i somras. Hovvårdskursen, en av de mest roliga och lärorika helgerna i mitt liv. Jag har inte berättat så mycket för allmänheten, hur det var där, men det var så otroligt intressant!


Från att knappt ha vetat hur en frisk stråle ska se ut, till att ha lärt mig grundverka och lära mig en massa saker om hästens sjukdomar! Det var så lätt att lära sig, Ove som var kursledare är en riktigt duktig och rolig berättare, och det gjorde att det inte blev långtråkigt att sitta i en buss från kl. 9-17 (tror jag att det var...)

Jag tog nyss fram skrivblocket från den helgen. Blocket som legat undangömt i en låda sen kursen, med alla papper i och allt. Blåste av allt damm, och jag läste igenom allt. Det var så mycket att skriva ned, så mycket att lära sig! 

Det hände saker hela tiden. Vi verkade döhovar, fikade, lärde oss saker, diskuterade massor, gick halvt vilse i Biltema (hur sjutton man nu lyckas med det...) och kom till sist tillbaka till husvagnen för att få några timmars sömn för att nästa dag återkomma till den stora, blåa bussen där mitt riktiga intresse för barfotahovar började.

Bara sju dagar innan var jag helt för skor, det enda jag visste om hovar var att det fanns en stråle och skorna skulle bytas var sjätte vecka ungefär. När jag kom tillbaka snurrade ny kunskap i mitt huvud, nya ord som laminitis, elastiska putan och flappskor... 

När jag träffade Ove på mässan på horse show blev jag så glad! På nåt sätt blev jag glad av att höra Ove prata, höra honom förespråka för allt det goda här i hästlivet. Någon som är riktigt kunnig, övertygande, och vet vad han pratar om. För han är riktigt kunnig. Han övertygade många personer där han satt i sin SMHN-monter. 

Så om ni någon gång får chansen att träffa Ove Lind eller till och med gå på kurs för honom, gör det!Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback