Så svag i sig själv.

Jag har så länge funderat på hur Valle var när han kom hit för snart två år sedan. Uppfostrad...? Osäker. Han bara gjorde allt, utan motstånd. Det kan verka bra, det kan verka uppfostrat. Men han var trött, sliten. Därför började jag inte direkt hårdträna hoppning från första veckan, eller så.

Jag vet inte vad som har hänt, jag har inte gjort något speciellt. Men Valle har blivit så mycket säkrare i sig själv under de här två åren. Men det kanske är för att jag inte har gjort något speciellt? Är det för att jag inte har tragglat dressyrprogram och hoppbanor hit och dit, för att det helt enkelt inte passar Valle?
Nej, jag ska inte ta på mig äran, för det är ju inte min förtjänst direkt. Men när Tino kom hit så var han... nedbruten. Är det fel att säga så? Men det är fakitiskt sant. Jag är så glad att han vågar ta egna initiativ, idag till exempel när han skulle gå in i stallet för natten, så öppnade jag grinden och lät honom gå ut själv och in i stallet.

Innan har jag varit rädd för att han kommer sticka, springa iväg och så vidare... Men vad gör det om Valle går iväg fem steg? Vad gör det egentligen, om han stannar till, vänder sig om och kollar ut åt andra hållet? Jag vill inte korrigera honom för mycket. Självklart ska det inte bli farligt, men jag ser inget farligt i att han får utforska världen utanför hagen. 

Min fina vän Valle, snart har det gått två år. Och kalla mig kaxig eller vad som helst, men jag är stolt över att min häst har blivit en glad häst. En häst som vågar säga nej utan att bestraffas.


"Ett djur som ständigt korrigeras mister till slut initiativförmågan". Ett riktigt klokt citat. *nickar*
Jag och Valle för en väldans massa tid sen!!Kommentarer
kan du gissa, juula med ett iiiii?

NI ÄGER!!! och det är inte kaxigt att säga att du är stolt över din fins Valle! Inte på nått sätt alls! Du har förtjänat all ära för ditt tålamod och stöd hos Valle! Så grymma är ni! Är stolt att kalla er för mina bästa vänner! :D2012-04-21 @ 00:34:45
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback