En rymling på vägen

Tjohej!
Jag tänkte berätta om en sak som hände innan idag ;) Efter skolan åkte jag direkt till simhallen, sen när jag kom hem så såg jag att Wilma stod i en annan hage längre bort, jag tänkte att pappa hade flyttat henne eller nåt... Men det såg ut som om hon var på vägen mellan Valles och en annan hage! Så jag bad mamma att släppa av mig vid vägen och jag sprang och kollade.

Wilma stod i en hage där grindarna var öppna, och jag tänkte att hon har rymt.. Så jag ropade på henne och tänkte fånga henne, men hon kom i full galopp mot mig varav jag "gjorde mig stor" så att hon skulle stanna, men hon struntade totalt i mig och brallade iväg i världens bockserie.. MOT skogen!
"Skogen. Med tusentals stigar och vägar... med en massa maskiner som kör nu. PANIK!" Vad det enda jag kunde tänka. Valle var stressad, travade fram och tillbaka medan Wilma gjorde samma sak fast utanför hagen då. Jag sprang de nästan 400 meterna mot stallet och hämtade ett grimskaft och en spann havre att locka henne med (tja - det är en sista utväg i alla fall!) samtidigt som jag försökte ringa efter någon som kunde hjälpa mig. Det var kallt, jag hade ju kommit direkt efter badet och hade blött hår... Brrrr.

Mamma hade gått in och hörde inte att jag ropade, pappa svarade inte i telefon men till sist lyckades jag få tag på min farfar och svamlade fram att vår häst hade sprungit till skogs. 

Jag lyckades få tag på Wilma, sen ledde jag henne till stallet där hon hade mat iordning - staketet var inte helt och klockan var ändå runt halv 7 på kvällen. Sen gick vi och kollade hela hagen, vi hittade inte nåt ställe där hon kunde ha rymt! Men sen var det ett par trådar som var sönder, och vi misstänkte att hon hade hoppat över/krypt under och sedan stuckit från hagen. Busfrö!

Tur att hon inte sprang längre. <3Wilmewilmewilmaaaaaaa!


Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback