barfota igen!

Nu var det ett tag sen ni fick en riktig uppdatering om vad som pågår, så.. here we go! 

Bettan blev av med skorna idag så nu är hon barfota igen, skönt! Vi tog en promenad när jag kom hem och allt flöt på fint, hon ömmade inget direkt så det känns jätteskönt. Förövrigt var hon jättepigg då vi inte gjort nått speciellt direkt på flera dagar, bara tricktränat liiite och hon har fått blivit löslongerad i corallen vilket fungerade jättebra! Ja, så hon var väldigt pigg idag iaf efter hon gått med på att gå med mig, haha! Men hon svarade fint när jag bad henne stanna och sakta av när hon travade, dutti ponny. Va lite saker som var läskiga men det gick fint efter vi nosat och kikat lite på dom. Hon var riktigt trött i både huvud och kropp när vi kom hem, imorn blir det nog en skogspromenad! 

Jag går i skolan, är jätteskoltrött och sover knappt något på nätterna vilket resulterar att allt blir på lite halvfart, speciellt bloggen, men ska försöka komma igång igen! Tänkte komma med en minitävling och en bildbomb snart!

Jag bloggar ju även nu mer för tiden på MWO oxå, vilket känns jättebra och jätteroligt! 

Nu ska jag förbereda lite fler inlägg och fortsätta den sega fredagskvällen!Så svag i sig själv.

Jag har så länge funderat på hur Valle var när han kom hit för snart två år sedan. Uppfostrad...? Osäker. Han bara gjorde allt, utan motstånd. Det kan verka bra, det kan verka uppfostrat. Men han var trött, sliten. Därför började jag inte direkt hårdträna hoppning från första veckan, eller så.

Jag vet inte vad som har hänt, jag har inte gjort något speciellt. Men Valle har blivit så mycket säkrare i sig själv under de här två åren. Men det kanske är för att jag inte har gjort något speciellt? Är det för att jag inte har tragglat dressyrprogram och hoppbanor hit och dit, för att det helt enkelt inte passar Valle?
Nej, jag ska inte ta på mig äran, för det är ju inte min förtjänst direkt. Men när Tino kom hit så var han... nedbruten. Är det fel att säga så? Men det är fakitiskt sant. Jag är så glad att han vågar ta egna initiativ, idag till exempel när han skulle gå in i stallet för natten, så öppnade jag grinden och lät honom gå ut själv och in i stallet.

Innan har jag varit rädd för att han kommer sticka, springa iväg och så vidare... Men vad gör det om Valle går iväg fem steg? Vad gör det egentligen, om han stannar till, vänder sig om och kollar ut åt andra hållet? Jag vill inte korrigera honom för mycket. Självklart ska det inte bli farligt, men jag ser inget farligt i att han får utforska världen utanför hagen. 

Min fina vän Valle, snart har det gått två år. Och kalla mig kaxig eller vad som helst, men jag är stolt över att min häst har blivit en glad häst. En häst som vågar säga nej utan att bestraffas.


"Ett djur som ständigt korrigeras mister till slut initiativförmågan". Ett riktigt klokt citat. *nickar*
Jag och Valle för en väldans massa tid sen!!Tillbaka till hovvårdskursen

Jag tänkte nu berätta om nåt som var riktigt kul som hände i somras. Hovvårdskursen, en av de mest roliga och lärorika helgerna i mitt liv. Jag har inte berättat så mycket för allmänheten, hur det var där, men det var så otroligt intressant!


Från att knappt ha vetat hur en frisk stråle ska se ut, till att ha lärt mig grundverka och lära mig en massa saker om hästens sjukdomar! Det var så lätt att lära sig, Ove som var kursledare är en riktigt duktig och rolig berättare, och det gjorde att det inte blev långtråkigt att sitta i en buss från kl. 9-17 (tror jag att det var...)

Jag tog nyss fram skrivblocket från den helgen. Blocket som legat undangömt i en låda sen kursen, med alla papper i och allt. Blåste av allt damm, och jag läste igenom allt. Det var så mycket att skriva ned, så mycket att lära sig! 

Det hände saker hela tiden. Vi verkade döhovar, fikade, lärde oss saker, diskuterade massor, gick halvt vilse i Biltema (hur sjutton man nu lyckas med det...) och kom till sist tillbaka till husvagnen för att få några timmars sömn för att nästa dag återkomma till den stora, blåa bussen där mitt riktiga intresse för barfotahovar började.

Bara sju dagar innan var jag helt för skor, det enda jag visste om hovar var att det fanns en stråle och skorna skulle bytas var sjätte vecka ungefär. När jag kom tillbaka snurrade ny kunskap i mitt huvud, nya ord som laminitis, elastiska putan och flappskor... 

När jag träffade Ove på mässan på horse show blev jag så glad! På nåt sätt blev jag glad av att höra Ove prata, höra honom förespråka för allt det goda här i hästlivet. Någon som är riktigt kunnig, övertygande, och vet vad han pratar om. För han är riktigt kunnig. Han övertygade många personer där han satt i sin SMHN-monter. 

Så om ni någon gång får chansen att träffa Ove Lind eller till och med gå på kurs för honom, gör det!nya, fula bilder, haha!Inspiration: random | weheartit.com

539971_363319730370364_100000770213204_929357_903320950_n_largeTumblr_lz3velquqv1qls45zo1_500_large
24f68f553832251a_cat1203_pg10_a.preview_large
Tumblr_m0klzlbiqt1qckzluo1_500_large
563759_364551946913809_100000770213204_931727_1544572391_n_large
423810_269026433168897_100001846277256_635625_680269894_n_large
525953_394608253892420_144679732218608_1482288_2118810896_n_large
Tumblr_llqshovcok1qgujfno1_400_large


En rymling på vägen

Tjohej!
Jag tänkte berätta om en sak som hände innan idag ;) Efter skolan åkte jag direkt till simhallen, sen när jag kom hem så såg jag att Wilma stod i en annan hage längre bort, jag tänkte att pappa hade flyttat henne eller nåt... Men det såg ut som om hon var på vägen mellan Valles och en annan hage! Så jag bad mamma att släppa av mig vid vägen och jag sprang och kollade.

Wilma stod i en hage där grindarna var öppna, och jag tänkte att hon har rymt.. Så jag ropade på henne och tänkte fånga henne, men hon kom i full galopp mot mig varav jag "gjorde mig stor" så att hon skulle stanna, men hon struntade totalt i mig och brallade iväg i världens bockserie.. MOT skogen!
"Skogen. Med tusentals stigar och vägar... med en massa maskiner som kör nu. PANIK!" Vad det enda jag kunde tänka. Valle var stressad, travade fram och tillbaka medan Wilma gjorde samma sak fast utanför hagen då. Jag sprang de nästan 400 meterna mot stallet och hämtade ett grimskaft och en spann havre att locka henne med (tja - det är en sista utväg i alla fall!) samtidigt som jag försökte ringa efter någon som kunde hjälpa mig. Det var kallt, jag hade ju kommit direkt efter badet och hade blött hår... Brrrr.

Mamma hade gått in och hörde inte att jag ropade, pappa svarade inte i telefon men till sist lyckades jag få tag på min farfar och svamlade fram att vår häst hade sprungit till skogs. 

Jag lyckades få tag på Wilma, sen ledde jag henne till stallet där hon hade mat iordning - staketet var inte helt och klockan var ändå runt halv 7 på kvällen. Sen gick vi och kollade hela hagen, vi hittade inte nåt ställe där hon kunde ha rymt! Men sen var det ett par trådar som var sönder, och vi misstänkte att hon hade hoppat över/krypt under och sedan stuckit från hagen. Busfrö!

Tur att hon inte sprang längre. <3Wilmewilmewilmaaaaaaa!


I'm back, I'm here again

Jag har varit hos min pappa över påsken. Det har inte hänt något speciellt och jag har inte "orkat" blogga. Nu känns det som om det är mer problem runt mig än innan (jippie...) men men. Huvudet värker och jag är så trööött efter tre timmars tågresa! Suck.

Nu lägger jag upp några ovisade bilder!

Forever love

Min häst har förändrats sen jag började klickerträna henne. På några veckor har hon blivit lugnare, arbetsvilligare, gosigare och lärt sig tänka mer själv. 

Vi har ytterligare utvecklas, tillsammans. Vi förstår varandra ännu mer. 
Jag älskar henne ännu mer. ny film;
GLAD PÅSK!

Jag och Bettan hade en jättebra dag igår, vi tränade i paddocken, busade i hagen och myste i sanden, vi fick sällskap av en utav katterna oxå! haha! Ska snart fixa cirkuspall och en stor boll. Vi tränar vidare på yoga, buga, spansk skritt och fäster kommandot för ligg. 

Här har ni lite äldre bilder! Ha en bra påsk allihopa!


bebis Exon

bebis Astrid

Pigge, Soffy, Skutt å jag, hahaha, gaaammal bild!
Harry, Exon, Luttan busar

Vira sommaren 2010Solen lyser såsom du & jag

Livet leker.
Min häst är underbar, våren är snart här och jag har börjat träna med hunden igen. Underbart. 

Vi har bråkat, jag har blivit rädd och kommit över det, vi har tränat in två nya trick och kämpar vidare med ett par andra, vi struntar i skogen just nu men ska testa att cykla nån dag, haha! Pappa ska bygga cirkuspall oxå! :D

Min häst har lagt sig två gånger på kommando nu. Lycka! Tänk att förra året rullade hon sig aldrig ens, nu lägger hon sig ner bredvid mig. 
En ny, kort film, kommer snart mer film! :D